måndag 4 november 2013

Älgfärsbiffar


Med potatismos
Tog receptet från go'kväll.
Blanda havregryn och mjölk, låt stå 5 minuter. Koka potatis till potatiskompotten (nedan). Blanda färs med senap, salt och peppar. Rör ner ägg, citron och havreblandningen. Platta ut färsen till 8 rundlar, lägg på skinka och knappt en tesked färskost. Vik ihop till biffar. Var noga med att försluta skarvarna så att osten inte sipprar ut. Stek biffarna gyllene i smör tills köttsaften som tränger upp är nästan genomskinlig, ett par minuter per sida. Lyft upp på en tallrik, varmhåll. Gör sås: Fräs tomatpuré hastigt i samma stekpanna. Häll i vatten och grädde, koka upp och vispa runt lite. Tillsätt senap och resterande färskost. Smaka av med salt och peppar. Gör färdigt potatiskompotten. Lägg tillbaka biffarna i grytan, servera med potatiskompott och rårörda lingon.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar