Jag brukar göra dom varje år.
Dom är super goda!
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Jag har aldrig lyckats med skorpor. Visst är det skumt.
SvaraRaderaÄr det nått speciellt med julmkölet :D
Fin bild från er plats.
kram från Digernes.
Ja, DOM är goda. Dom brukar jag också baka nästan varje år. Ha en toppenbra julhelg!!! Kram
SvaraRadera