Just nu står dom i ugnen, ska avsmakas senare ❤️
Här kommer receptet :
2 limpor
4 dl vetemjöl
4 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågsikt
½ dl sesamfrön
½ dl krossat linfrön
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl majsolja
½ dl ljus sirap
10 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser och frön i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör om allt till en kladdig deg.
3. Häll smeten i två bakplåtsklädda eller smorda limpformar, ca 1 ½ liter. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 90 min.
4. Låt bröden stå i formarna i några min innan de stjälps upp på ett galler. Låt limporna vila
i ett par tim innan de skärs upp i skivor.
Lycka till !
Kram // Nettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar