Ett av mina största intressen är att baka, har några fler int´ressen
också, som du kanske har fattat, är fotografering också ett
stort intresse, där har du två av mina intressen, det finns fler..
Eftersom jag tycker så mycket om att baka, vill jag gärna dela med mig
av det jag gör.
Trodde ett tag att jag skulle få sluta att baka, eftersom jag är diabetiker,
och som du kanske vet vid det här laget.
Gjorde jag en GBP för ca 2,5 år sen.
Jag har lite svårt med att äta sött och särskillt mjukt bröd.
Nu har jag hittat några ersättningar för socker och mjöl.
Jag tänkte göra Pepparkaksbiscotti . Här kommer receptet på det.
Det verkar inte som det syns, men det ska stå PEPPARKAKSBISCOTTI!
Det verkar inte som det syns, men det ska stå PEPPARKAKSBISCOTTI!
100 g mandel¸ grovhackad75 g smör
1 tsk ekologisk vaniljpulver
3 ägg
2 tsk pepperkakskryddor
2 dl mandelmjöl
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
Låt smöret bli rumstempererat¸ eller ‘värm’ den försiktigt i mikro. Vispa smöret med elvisp och blanda i kryddor och vanilj. Tillsätt äggen ett i taget under vispningen. Blanda ihop mandelmjöl, hasselnötsmjölk, kokos samt grovhackade mandeln och rör ner sedan i smeten, kan använd elvispen. Sedan blanda i bakpulver. Forma till två avlånga längder på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min 200°C. Därefter ta ur plåten och låt svalna en stund, skär sedan på tvären och lägg tillbaka på plåten (snittytan uppåt). Ändra ugnen till 120°C och grädda vidare tills kakorna är torra, ca 1 -2 timmar
Här kommer de som jag använder mycket till mina bak, jag bakar också med vanlit socker och mjöl också.
Mandelmjöl, finns att köpa färdigt, men du kan även mala mandel själv.
Sukrin, istället för vanligt socker, som inte påverkar blodsocker
och inte innehåller några kalorier.
Sukrin melis , Liknar florsocker. fungerar lika bra som florsocker.
Fiberhusk, innehåller inga kakolhydrater, binder samman degen
men tillför ingen smak.
Bakepro,Högt proteininnehåll.
Nu ska du inte tro att jag har blivit "sån" som inte använder
vanligt bakingredienser, där har du fel!!
Jag använder både och.
Och jag smakar också av det s.k vanligt bröd också.
MEN, jag har upptäckt att jag mår bättre , om jag äter
av de allternativen som finns till buds.
Ha det nu så gott, och du baka mera.
Det är också en fin terapi, har jag upptäckt.
LEV VÄL!
Kram // Nettan
Man ska välja det som fungerar bäst.
SvaraRaderaSå du gör helt rätt.
Ska ge mig på de där "enkla" bondkakorna idag tänkte jag :D
Kramen.