fredag 28 februari 2014

Min dag i dag



 Idag  förbereder jag vår middag, får ju bestämma min middag, eftersom det är min dag i dag!
Det blir Örings file , så gott med pressad potatis till den ❤️

Här får du receptet på grytbröd :


Grytbröd
25 gram  jäst
6 dl  fingervarmt vatten
2 msk  honung
1,5 dl  valnötter, grovhackade
11,5 dl  vetemjöl special, (620 gram) 

Tillagning
1 stort bröd:

1. Lös upp jästen i vattnet i en stor degbunke och rör ner resterande ingredienser. Täck med plastfolie och jäs i 4 timmar. Rör om degen försiktigt ett par gånger under tiden. Jäs i ytterligare 2 timmar efter sista omrörningen.
2. Ställ in en torr 3-liters järngryta med lock i ugnen. Värm ugnen till 250 grader.
3. När ugnen och grytan är varm tas den heta grytan ut och degen hälls i. Sätt på locket och sätt in grytan i ugnen på nedersta falsen.
4. Grädda brödet i 30 minuter. Ta av locket och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Ta ut grytan och låt brödet vila i några minuter, innan det stjälps upp på bakgaller och får svalna utan bakduk.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe , och vänta på mannen som är i skogen där han hugger ved .
Jag har nu i veckan varit och fixat till fransförlägning ! 
Tycker själv att det blev jättebra!
Towa som gjort det är sååå duktig!
Du ser ju själv vilken skillnad det blev!

Jo! jag fyller ju år idag, när jag kom upp så fick jag kaffe, blommor och ett vackert halsband av min älskade man!
Ha det nu så gott !
Kram// Nettan 
Lev väl!!

1 kommentar:

  1. Så mycket god mat det var idag. Röding är gott det :D
    Brödet, är det samma som no-knea-bread? Har gjort det några gånger och det ska jäsa erbarmerligt länge, men blir så gott....

    Är det inte obehaglligt när någon pillar med ögonfransarna så där?
    Fast det skulle ju vara skönt att bli ompysslad lite så där en dag.

    Måste säga att jag verkligen tycker om halsbandet. Så vackert det är. Du har en snäll gubbe :D

    Stort grattis nu och fortsätt njut av kvällen.
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera