Jag vill ju gärna sitta med våra gäster under hela middagen! ❤️
Som förrätt tänkte vi ha en avokado med en räkröra .
Den mörknar om du skär den innan.
Som varmrätt ska vi ha älgstek, som min man har skjutit i höst .
Den gjorde jag i går!
Måste säga att här har vi så mycket ekologiskt som möjligt.
I dag t.ex.
Älg
Kantareller
Potatis
Morötter
Ska göra potatis och morötter i ugnen.
Efterrätt : har jag bakat muffins
( hjärtformat)
Med spritsad fluff på ❤️
Här kommer receptet på FLUFFET
Fluff
INGREDIENSER
portioner/st.
3 dl grädde
200 gram godis
Grädde smaksatt med ditt favoritgodis. Kan användas som tillbehör till olika desserter eller som tårtfyllning eller som topping till muffins.
GÖR SÅ HÄR
1. Grädden värms i kastrull till nästan kokpunkten, får inte koka. Ta kastrullen från värmen och tillsätt din favoritgodis (se tips nedan)och låt den smälta under omrörning.
2. Låt sedan allt stå kallt i minst 6 timmar helst över natten så att det blir riktigt kallt. Vispa det sedan som vanlig grädde så blir den härligt fluffig.
3. Tips! Hårda karameller kan krossas i en plastpåse med en handuk runt och krossa med ex. hammare. Mjuka kan klippas/hackas sönder.
4. Förslag till godis: Marianne (chokladmint), Ahlgrens bilar, Gelehallon, Polly, Dumle.....
Mitt fluff var i frysen ca 1 timme,
Sen vispade jag upp det , spritsade sen, tycker själv att det blev bra.
Första gången jag gjorde .
Första gången jag spritsade också!
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Ha en skön helg!
Lev väl
Kram// Nettan❤️
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar