Så bra att hitta i frysen när det kurrar i magen !😊
matmuffins, passar perfekt för mellis på jobbet, efter träning eller ute i naturen.
Grundrecept till muffinssmet:
2 dl Vetemjöl med fullkorn
2 dl Grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (ev lite mindre beroende på hur salt fyllningen är)
2 dl filmjölk
2 ägg
1 msk olivolja
Fyllning:
15 skivor rökt kalkonbröst skurna i små fyrkanter (kan lika gärna vara skinka eller nåt annat i tunna skivor)
½ purjolök, strimlad och lätt fräst i lite olivolja
100 gr fetaost i små tärningar
12 coctailtomater, halverade
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna väl. Tillsätt den finskurna kalkonen och blanda.
Vispa ihop ägg, olivolja och fil och blanda ner i det torra. Rör ner purjolöken och sist fetaosten lite försiktigt.
Fördela smeten i 12 normalstora muffinsformar.
Peta ner 1 tomathalva i varje.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Det är ju tulpanens dag i dag!
Unna dig en bukett.
Det ska jag göra.
Det är kallt idag också här i Jämtland.
- 15 grader! Tror jag håller mig inne!
Lev väl
Kram //Nettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar