lördag 18 maj 2013

Mussli

Nu är burken med mussli snart slut!
Så nu har jag i ugnen mer på gång!
Den här är lite nyttigare än om du går och köper den.
Tror nog att det är mer sött i den?!
Här kommer receptet om du vill göra själv. Enkelt och fort går det



Mussli:
1,5 dl sötmandel
1 dl solroskärnor
8 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl kokos
1 msk kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk stött kardemumma
2 msk hunung
1, 1/2 dl god äppeljuice
0,5 dl solrosolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötter grovt och blanda dom med alla gryn och frön i en stor bunke
Tillsätt honung och rör om.
Blanda  äppeljuice och oljan och häll det i bunken.
Blanda allt med händerna och krama in vätskan ordentligt.

Bred ut blandningen på en plåt och rosta i ugnen 25-30 min.
Ta ut plåten och rör om då och då!
Se upp så det inte blir bränt!
Låt svalna innan du häller upp det i en luft tät glasburk.
Serveras med turkisk yogert och bär ❤

Smaklig spis !
Kram Nettan

2 kommentarer:

  1. Caisa-Britt Ericsson18 maj 2013 kl. 13:31

    Tack för ditt fina recept, Anette!
    Jag hade ett liknande förut men utan kardemumma ... och med nyponpulver i.
    Men nu testar jag ditt recept nästa gång...och visst är det godare med hemgjord musli :)

    SvaraRadera
  2. Mmmmm, den verkar smarrig. Har testa att göra egen musli och det är hur gott som helst. Den här med äppeljuice och ingefära lät ju supersmarrig!!! Tack för tipset! Kram

    SvaraRadera