tisdag 30 december 2014

Paj på rester

LCHF Pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min. Grädda skalet i 175 g i ca 8-10 minuter tills skalet fått lite färg.

I botten tog jag grönkål som jag först hade rispat i små bitar. 

Sen förvällde jag kålen och hackade den, tog ner den i botten av pajskalet.

Fyllde resten med skinka, svamp, rökt kött.

Gjorde en redning på 2 ägg, ca 2 dl grädde ca 2 dl mjölk, salt och peppar. Körsbärstomater  Ovanpå mycket ost

In i ugnen på 200 grader i ca 25 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar