onsdag 11 december 2013

Saffrans skorpor

Idag gör jag saffrans skorpor ( Leilas)
Jag brukar göra dom varje år.
Dom är super goda!

Ingredienser

100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl hel sötmandel 
råsocker 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Bilden är också från Leila 

Ha det gott alla och lev väl!
Kram Nettan



2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig lyckats med skorpor. Visst är det skumt.
    Är det nått speciellt med julmkölet :D

    Fin bild från er plats.
    kram från Digernes.

    SvaraRadera
  2. Ja, DOM är goda. Dom brukar jag också baka nästan varje år. Ha en toppenbra julhelg!!! Kram

    SvaraRadera