onsdag 28 maj 2014

Tunnbröd i stekpanna


Tunnbröd i stekpanna
Man får lägga ner lite tid men det är det helt klart värt.

1,5 liter rågsikt
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
5 dl filmjölk
1,5 dl sirap

Blanda rågsikt, bakpulver & salt.
(Jag brukar köra degen i bakmaskin men det funkar för hand också)
Tillsätt filmjölk & sirap.
Knåda tills degen är ganska hård & kompakt
men fortfarande lite kletig.

Gör små bollar av degen. Lite mindre än en tennisboll i storleken.
Arbeta ut bollarna på ett mjölat bakbord.
Använd först händerna för att få en rund form.

Därefter använder du kaveln och kavlar ut degen så den 
är lika stor och tjock som en pannkaka ungefär.

Grädda bröden styckvis strax över medelvärme i en torr stekpanna.

När brödet bubblat lite grann vänder du det och
gräddar på andra sidan också
totalt ca 1,5 - 2 min.
(Det blir ca 25 bröd lite beroende på storleken på stekpannan)
Det blev ca 12 - 15 kakor 
Väldigt goda!

Eftersom vi är bortbjuden på middag, och jag bor så långt bort ifrån någon affär, så tar jag med kakorna i stället för en blomma!


Tar också med en burk av de här goda bären som jag nyss har kokat sylt av ! ❤️

Annars njuter jag av livet, och just nu av den efterlängtade SOLEN!


Njut du också och lev väl ❤️
Kram // Nettan

1 kommentar:

  1. Jag hade ett liknande recept förr men har tappat bort det. Så tack för att du lägger upp det så jag kan baka dom goda bröden igen. :) Fin present till värdparet blev det också. Godare än en blomma. :)

    SvaraRadera