torsdag 12 januari 2012

BAK OCH SEMLOR

Nu ska du få ett recept på ett gott bröd, som jag har bakat idag.

LÅNGPANNERUTOR:
50 gr jäst
5 dl mjölk
2msk flytand honung
1 msk salt
1 dl linfrön
4, 5 dl rågsikt
7 dl dinkelmjöl

Värm mjölken till 37 grader, smula sönder jästen,
häll i allt i en bunke.
Arbeta degen, tills du känner att den släpper från bunken.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 min.
Täck en långpanna  30 x 40 cm med bakplåtspapper,
tryck ut degen i pannan.
Forma rutor genom att trycka ner degskrapan genom degen äna ner.
Låt plåten jäsa övertäckt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 gr, grädda i nedre delen i ca 15 min.


Jag har lite svårt att äta mjukt bröd efter min GBP op.
Det går bättre med hårt.
Men nu är det så att min kära man, vill GÄRNA ha.
Själv tar jag en liten bit, bara för att smaka..

Min man kom hem med årets första semlor..
Det är ju inte heller så bra för mig.
Jag gjorde så att jag helt enkelt delade, jag tog mindre än halva.
Det var nog lite för mycket det också, fick lite ont i
lilla magen...
Jag ska prova på att baka dom själv med lite nyttigare
saker i.
Kanske det är någon av er som har något bra recept på dom?



Jag och min väninna som också gjort den här operationen,
håller på att planera en träff för oss som bor här i Jämtland
och som är GBP opererad.
Det ska bli kul att se och höra hur det har gått för alla.
I höstast var jag på en träff i Stockholm, där jag träffade
många härliga människor.
Ha det så gott alla.
KRAM // Nettan


1 kommentar:

  1. Vilket bra recept..Ska lägga det på minnet. Bakar ju som sagt allt bröd här hemma och ibland tryter fantasin.
    Semla blev jag sugen på nu.....
    Kramar från nabolandet.
    Synnöve.

    SvaraRadera