lördag 25 januari 2014

Gott gotti gott gott!!







Tur att vi har massor av lingon i frysen! Den som spar han har!
Det är ju så bra med lingon hörde jag.

Dom motverkar fetma.
Inte sylten utan de råa bären.

Ät fet mat – och addera lingon på tallriken. Då förbättras både blodsocker- och kolesterolvärden. Åtminstone funkar det på möss.

Lovisa Heyman, molekylärbiolog och doktorand vid Lunds universitet, har nämligen kunnat visa att ett tillskott av lingon till en annars fet kost gav påtagligt lägre vikt:

– När vi började se resultatet att de framför allt var skyddade mot viktuppgång så var det ju väldigt spännande. Vi hade väl tänkt att blåbär och svartvinbär kanske skulle ha den här effekten, men det här med lingon var ju lite nytt, säger Lovisa Heyman till Ekot.

Vi har haft så himla kallt nu flera veckor här i Jämtland , fast just i dag bara - 7 grader.

Det gillar jag, det är så jobbigt när det är kallt, går inte att göra så mycket då.

Min kära man bjöd mig på en väldigt god smoothie .
Vi har ju inte bara lingon i frysen.
Utan alla möjliga andra bär också.
Han gjorde en smoothie på :
Banan
Youghurt
Hallon
Blåbär
Lite jos
*******************************
Jag gjorde ett inlägg för ett tag sedan om FRÖKNÄCKE . 
Så gott.
Vi var bortbjuden på middag.
Istället för blommor hade jag med detta .

Det blev väldigt uppskattat.
Här kommer receptet i gen.


Fröknäcke 
1 plåt

¾ dl mandelmjöl
¾ dl solrosfrön
¾dl sesamfrön
¾ dl pumpafrön
¾ dl linfrön
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl vatten, kokande

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.

3. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.

4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen.

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–75 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

Prova du också att baka det här!
Så gott!

Kram //Nettan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar